Британското правителство въвежда задължителна 14-дневна самоизолация за всички пристигащи в

...
Британското правителство въвежда задължителна 14-дневна самоизолация за всички пристигащи в
Коментари Харесай

Пристигащите във Великобритания със задължителна двуседмична карантина


Британското държавно управление вкарва наложителна 14-дневна самоизолация за всички идващи в страната с полети от чужбина. Нарушителите на мярката ги чака санкция от 1000 паунда, съобщи БНР.

От нискобюджетния въздушен транспортьор „ Райънеър “ оповестиха мярката за „ идиотска “.

Всички гости, в това число британците, ще бъдат помолени да дават данни за контакт и къде ще прекарат карантината, като здравни чиновници ще правят неочаквани инспекции дали се съблюдават разпоредбите.

В случай на неспазване на самоизолирането ще бъде налагана гроба от 1000 паунда.

Новата политика се чака да бъде въведена при започване на юни.

Пълните детайлности ще бъдат изнесени от министъра на вътрешните работи Прити Пател на постоянния брифинг на държавното управление довечера, само че картината към този момент е задоволително ясна.

Изключение ще бъде правено единствено за водачи и медицински служащи, както и за жители на Република Ирландия.

Предишните клюки, че Париж и Лондон са сключили съглашение мярката да не важи за французите, не бяха доказани.

Министърът за Северна Ирландия Брандън Люис съобщи, че мярката е изцяло рационална за поддържане ниско равнището на заразявания:

„ Всички би трябвало да поемат персонална отговорност. Нека да си спомним, че голямото болшинство от хората в тази срана следват насоките. Ето за какво виждаме да спада броя на инфектираните. Мисля, че това е феноменално нещо, което хората реализираха дружно “.

Но изпълнителният шеф на „ Райънеър “ Майкъл О’Лиъри не вижда нищо рационално в карантината:

„ Мисля, че доста европейски страни, изключително тези, които разчитат на туризма, през идващите седмици ще вдигнат рестриктивните мерки, ще отстранен това 14-дневно самоизолиране, което е просто идиотско и не е научно обосновано “.

О’Лиъри счита, че с тази карантина естествените полети мъчно ще бъдат възобновени преди август, а това ще убие интернационалните полети.

Здравният министър в сянка Джонатан Аштън поддържа карантината, само че сложи под въпрос за какво тя идва чак в този момент.

Правителството ще преразгледа решението си за карантината след три седмици от датата на въвеждането ѝ.

Идеята е да се избегне втора вълна на пандемията. Някои обаче показват неразбиране от тази късна мярка в случай, че на доста места в Европа към този момент отпада този тип карантина.

Междувременно проектите на държавно управление за отваряне на главните учебни заведения от 1 юни стават все по-нереалистични, откакто доста локални управи обявиха, че не могат да подсигуряват сигурността на мярката. Проучване на Би Би Си демонстрира, че от 99 интервюирани общини единствено 20 са реагирали позитивно на отварянето на образователните заведения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР