Британското правителство в събота отхвърли призивите да уволни топ съветника

...
Британското правителство в събота отхвърли призивите да уволни топ съветника
Коментари Харесай

Заради неспазване на карантината: Искат оставката на „архитекта на Брекзит“, който е с COVID-19

Британското държавно управление в събота отхвърли апелите да уволни топ съветника Доминик Къмингс поради изказванията, че нарушава ограниченията против разпространяването на ковид, пътувайки из страната, до момента в който демонстрира признаци на болестта.
При идване във Англия: Задължителна 14-дневна карантина за всички Глобата за нарушителите е 1000 английски лири
Къмингс напуснал дома си в Лондон малко откакто на 30 март му била сложена диагнозата, че се е заразил с вируса, а по-късно беше забелязан с дребния си наследник наоколо до дома на родителите си в Дърам, на повече от 400 километра.

Съгласно ограниченията против разпространяването на ковид, въведени на 23 март, всеки със признаци би трябвало да се самоизолира в личния си дом. И хората на възраст над 70 години - каквито са родителите на Къмингс, нямат право да одобряват гости.

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи, че дейностите му допускат, че Къмингс вижда себе си над закона, а либерадемократите обявиха, че това може да е мотив за оставка.

" Обществеността направи изключителни жертви по време на тази пандемия и блокирането. Това не може да бъде едно предписание за тези, които ги дефинират, а друго за английския народ ", съобщи водачът на лейбъристите Киър Стармър.

Неназован министър декларирал пред „ Дейли Телеграф “: „ Той ще би трябвало да си отиде. Това е просто надменност. "

Но представител на премиера Борис Джонсън сподели, че Къмингс е работил „ в сходство с насоките за ковид ".

„ Поради това, че неговата брачна половинка може да е инфектирана с ковид и огромната възможност той самият да се разболее, за Доминик Къмингс е от значително значение да подсигурява, че дребното му дете може да бъде вярно обгрижвано ", съобщи представителят в събота.
Англия с нови правила за мигрантите от Европейски Съюз от 1 януари 2021 година Европейски Съюз заплаши Лондон със правосъдна процедура поради законодателните промени
„ Сестра му и племенниците му се бяха съгласили да оказват помощ, тъй че той отиде в къща наоколо, само че настрана от неговото семейство, ако помощта им е нужна ", добави той.

На 24 март върховен здравен чиновник сподели, че „ макар че ние насърчаваме всички да останат в личните си домове... ясно е, че в случай че имате възрастни, които не могат да се грижат за малко дете, това е извънредно събитие “.

Къмингс също отхвърли известия във вестник „ Гардиън “, че полицията е говорила непосредствено с него или фамилията му по въпроса.

Доминик Къмингс е прочут като индивида провел сполучливата акция за излизане от европейския съюз по време на референдума за Брекзит. Някои го дефинират като „ сивия кардинал “ в държавното управление на Борис Джонсън.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 408 36 126 808 Света 5 340 192 41 985 340 735 2 178 862 Заразени* Нови Починали България 2 408 36 126 Света 5 340 192 41 985 340 735
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР