Британското правителство трябва да наложи санкции над олигарси и приближени

...
Британското правителство трябва да наложи санкции над олигарси и приближени
Коментари Харесай

Лондон си затваря очите за мръсни пари

Британското държавно управление би трябвало да наложи наказания над олигарси и доближени на съветския президент Владимир Путин и да предприеме строги наказателни ограничения против тях, с цел да не употребяват Лондон за база за корупционни активи и “мръсни пари ” на свързани с Кремъл лица. Това се показва в отчет на комисията по външни работи в Камарата на общините, съобщи Би Би Си. Столицата на Англия продължава да бъде употребена за укриване на средства от Путин и свързани с негови лица, макар отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, и кабинетът на Тереза Мей би трябвало да вземе ограничения, се споделя още в документа, озаглавен “Златото на Москва: Руската корупция във Англия ”. Според депутатите всичко всичко това директно визира националната сигурност и битката с този феномен би трябвало да бъде главен външнополитически приоритет на Обединеното кралство.

“Летаргичният отговор на Лондон е доказателство, че не смеем да ги спрем. Пазарите ни подкрепят напъните на Кремъл ”, написа ръководителят на комисията и народен представител от ръководещите консерватори Том Туджендхат в “Сънди Таймс ” преди публикуването на отчета.

В реакция представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че към този момент всяка задгранична инвестиция в Лондон може да бъде наречена “мръсни пари ”.

Докладът обаче не разкрива никаква нова информация за съветски активи и корупция във Англия, а основан на съществуващи обществени материали и мнения на публицисти и учени. Публикуването му идва на фона на известия, че английските управляващи бавят подновяването на предприемаческата виза на съветския олигарх Роман Абрамович. В събота той не бе на мача за Купата на Англия, на който неговият тим “Челси ” надделя “Манчестър Юнайтед ” с 1:0. Причините за забавянето не са известни, а представител на премиерката Мей съобщи през вчерашния ден, че не може да разяснява случая. Със положението си от $12,6 милиарда Абрамович заема 13-то място по благосъстояние на Острова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР