Британското правителство свиква днес кризисния си комитет КОБРА, за да

...
Британското правителство свиква днес кризисния си комитет КОБРА, за да
Коментари Харесай

Великобритания свиква кризисния си комитет заради китайския коронавирус

Британското държавно управление привиква през днешния ден спешния си комитет КОБРА, с цел да разиска ограничения против вируса, лишил живота на 26 души и заразил над 800 в Китай, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на представител на премиера Борис Джонсън.

Срещата ще се състои в министерството на опазването на здравето под председателството на здравния министър Мат Ханкок. В нея ще вземат участие ръководителите и на други министерства, в това число на външните работи и образованието.

За седмица: Грипът взе 5 жертви

Световната здравна организация (СЗО) дефинира обстановката като изключителна за Китай, само че към този момент се въздържа да разгласи зараза с интернационален мащаб.

"Поддържаме тесни контакти със СЗО и интернационалните сътрудници, в това число Китай, и сме подготвени да предприемем по-нататъшни дейности при нужда ", сподели представителят.

Той съобщи, че във Англия няма нито един доказан случай на болест с вируса и увери, че Обединеното кралство е добре квалифицирано.

Девет души с подозрителни признаци чакат през днешния ден резултатите от анализите. Проби за взети от общо 14 души, като тези на петима от тях са негативни.

Китайският ковид към този момент е в Европа

Има огромна възможност от появяването на случаи на вируса във Англия, предизвести тази заран върховен представител на здравните служби, Пол Косфорд, пред Би Би Си.

Англия разположи медицински екипи, които да посрещат пасажерите от трите директни полета седмично сред китайския град Ухан и Лондон. Задачата на екипите обаче се свежда основно до информиране и не включва редовно премерване на температурата, което провокира рецензии в медиите, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР