Британското правителство смята да въведе законови изисквания, по силата на

...
Британското правителство смята да въведе законови изисквания, по силата на
Коментари Харесай

Членовете на Камарата на лордовете ще трябва да декларират доходите си от чужбина

Британското държавно управление счита да вкара законови условия, по силата на които членовете на Камарата на лордовете ще би трябвало да заявяват финансовите си приходи от чужбина и по-конкретно от Русия и Китай, оповестява през днешния ден в. " The Sunday Times ".

Предвижда се основаването на специфичен Регистър на финансовите ползи на парламентаристите.

В края на предходната година депутатите от Камарата на представителите приканиха членовете на Камарата на лордовете да се откажат от бизнес ползите си, свързани с Русия.
Апелът беше провокиран от следствие на в. " Times " за връзките на депутати от горната камара с съветски компании. Според резултатите от него, сходни връзки имат членове на всички парламентарни групи. Особено индикативен е казусът с 59-годишния лорд Траскотн, оглавяващ борда на капиталовия фонд Russian Gold Fund. Известен е с това, че през 2013 година номинира Владимир Путин за Нобелова премия за мир и че дълги години беше специалист по връзките с Русия, в това число по въпросите на сигурността.

Депутатите от горната камара, за разлика от членовете на Камарата на общините, до момента не бяха задължени да заявяват източниците на приходите си от чужбина.

В квалифицирания от управляващите законопроект се показва, че всеки английски жител или компания, занимаващи се с лобистка активност и с осъществяване на политика в полза на други страни, би трябвало да афишират тази своя активност обществено.

Законовите промени целят да се пресекат финансовите потоци от Русия и Китай към членове на Народното събрание, лобистките компании и финансовите среди в Лондон. Заместник-министърът на външните работи, отговарящ за сигурността - Бен Уолъс, разяснява, че законопроектът ще обезпечи бистрота на политическата система и ще отбрани страната от хибридни офанзиви от страна на враждебни страни.

Наред с това, съгласно информация на " The Sunday Times ", английското държавно управление приготвя и закон за шпионажа, за да противодейства против проникването на непознати спецслужби в банковия браншове предприемачеството. Той ще разреши изгонване на чиновниците на непознати спецслужби, даже когато те обитават в страната на законни учредения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР