Британското правителство смята да повиши медицинската такса за чужденци до

...
Британското правителство смята да повиши медицинската такса за чужденци до
Коментари Харесай

Великобритания вдига медицинската такса за чужденци

Британското държавно управление счита да увеличи здравната такса за чужденци до 625 английски лири (730 евро) годишно, което след Брекзит ще важи и за жителите на Европейския съюз.
Това обявиха през днешния ден представители на консервативното държавно управление на Борис Джонсън, представени от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" Хората, които идват тук, ще би трябвало да заплащат по 625 лири на година, които ще ни помогне да покрием разноските на Националната система за опазване на здравето (NHS) ", сподели по Би Би Си външният министър на страната Доминик Рааб.

По-рано през днешния ден различен член на държавното управление - Майкъл Гоув, писа във вестник " Мейл он Сънди ", че настоящето състояние, при което европейците не заплащат за достъп до здравната система, не е почтено.

" Нечестно е, че хората от Европейски Съюз имат достъп до безплатната здравна система, до момента в който другите дават забележителен принос. Не е вярно хора от България и Словения да могат да идват тук без всевъзможен надзор и автоматизирано да имат права, каквито хората от Бангладеш и Сингапур нямат ", акцентира Гоув.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР