Британското правителство сключи споразумение с Руанда за изпращане на някои

...
Британското правителство сключи споразумение с Руанда за изпращане на някои
Коментари Харесай

Великобритания ще праща бежанци в Руанда

Британското държавно управление подписа съглашение с Руанда за изпращане на някои търсещи леговище лица в африканската страна , ход, който опозиционните политици и неправителствени организации (НПО) осъдиха като неработещ и нечовечен, предава АП.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател се чака да разгласи детайлности в Руанда в четвъртък за това решение, което държавното управление на Обединеното кралство назовава " партньорство за икономическо развиване ".

Медийни известия споделят, че проектът на държавното управление планува някои неомъжени мъже, които идват във Англия от другата страна на Ламанша с дребни лодки, да бъдат изпращани на 6400 километра до Руанда, до момента в който молбите им за леговище се обработват .

Саймън Харт, министър на държавното управление на Уелс, сподели, че съглашението ще коства на Англия към 120 милиона паунда (158 милиона долара). Той съобщи, че задачата е " разбиването " на бизнес модела на незаконните банди за трафик на хора.

" (Ако) имаме съглашение с държавното управление на Руанда за вярното и хуманно отношение към тези хора, тогава незаконните групировки ще схванат, че техният евентуален източник на приходи ще пресъхне ", сподели Харт.

Стив Валдес-Саймъндс, шеф по въпросите на бежанците в Amnesty International UK, сподели, че " шокиращо зле замислената концепция на държавното управление ще усили страданията на мигрантите , като в същото време ще разходва обилни обществени средства ". Той добави, че " мрачното " положение спазването на правата на индивида в Руанда прави концепцията още по-лоша.

Главният изпълнителен шеф на основаната в Обединеното кралство организация Refugee Council, Енвер Соломон, назова това решение " грубо и гадно " и предвижда, че то няма да спре бандите за трафик на хора.

Британският министър председател Борис Джонсън би трябвало да произнесе тирада в четвъртък по отношение на прекъсването на незаконния трафик на хора през Ламанша.

Според неговия офис Джонсън ще каже, че са нужни дейности, с цел да се спрат " подлите трафиканти на хора (които) злоупотребяват с уязвимите и трансформират Ламанша във водно гробище, с мъже, дами и деца, които се давят в непригодни за корабоплаване лодки и се задушават в хладилни камиони. "
 Мигрант почина, а 30 бяха избавени при опит за прекосяване на Ламанша
Мигрант почина, а 30 бяха избавени при опит за прекосяване на Ламанша

Удавянето е първият смъртен случай в канала през 2022 година

Мигрантите от дълго време употребяват Северна Франция като изходна точка, с цел да доближат до Англия, или като се пътуват в камиони или на фериботи, или — от ден на ден, откакто пандемията други направления през 2020 година — в лодки и други дребни плавателни съдове, нормално проведени от трафиканти.

Повече от 28 000 души са влезнали в Обединеното кралство с дребни лодки предходната година, по отношение на 8 500 през 2020 година и единствено 300 през 2018 година Десетки са починали, в това число 27 души при преобръщането на една лодка през ноември.
 Утроили са се мигрантите, прекосили Ламанша през 2021 година спрямо 2020-а
Утроили са се мигрантите, прекосили Ламанша през 2021 година спрямо 2020-а

Става въпрос за повече от 35 000 души

Британското и френското държавни управления работят години наред, с цел да спрат пътуванията през Ламанша, без необикновен триумф, постоянно разменяйки си обвинявания за това кой е отговорен за неуспеха. Миналата година Обединеното кралство се съгласи да даде на Франция 54 милиона паунда (74 милиона долара), с цел да помогне за финансирането на удвояване на броя на служителите на реда, патрулиращи по френските крайбрежия.

Британското консервативно държавно управление направи други оферти, в това число създаване на вълнова машина в Ламанша, която да връща лодките назад, както и да изпраща мигранти в трети страни. Няколко препоръчани места - в това число остров Възнесение, Албания и Гибралтар - бяха отхвърлени, от време на време яростно от съответните народи.

Опозиционните политици упрекват държавното управление, че се пробва да отвлече вниманието от абсурда към държавните празненства, които нарушиха разпоредбите на локдауна по време на пандемията. поради тези събирания, което го направи първият английски водач, заловен, че е нарушил закона, до момента в който е на власт.
 Първа оставка поради английския
Първа оставка поради английския " Партигейт ", само че не на Борис Джонсън

Поста си напуща зам.министърът на правораздаването

Той се съпротивлява на апелите както на своите съперници, по този начин и на някои политици от личната му партия, да подаде оставка.

Депутатът от Лейбъристката партия Луси Пауъл сподели, че проектът за Руанда може да се хареса на някои поддръжници на консерваторите " и сигурно ще грабне заглавията в медиите, тъй като е доста спорен и оспорван. Но в реалност това е неизпълнимо, скъпо и неетично. "

" Мисля, че тук става дума по-малко за дребните лодки, а повече за потъващата лодка на премиера ", сподели Пауъл пред BBC.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР