Британското правителство ще увеличи четири пъти годишната имиграционна квота за

...
Британското правителство ще увеличи четири пъти годишната имиграционна квота за
Коментари Харесай

Сънди телеграф: Великобритания увеличава 4 пъти имигрантите за сезонни селскостопански работници

Британското държавно управление ще усили четири пъти годишната имиграционна квота за сезонни селскостопански служащи до 10 000 от следващата година, с цел да се оправи с дефицита на работна ръка в бранша след Брекзит, заяви в. " Сънди телеграф ", представен от Ройтерс.

Сега Англия позволява всяка година 2500 души от страни отвън Европейския съюз да работят краткотрайно в английски ферми - численост, която съгласно сектора е прекомерно дребна, предава Българска телеграфна агенция.

Много други селскостопански служащи идват от по-бедни елементи на Европейски Съюз и те към този момент не подлежат на квота.

" Нашата имиграционна система би трябвало да отразява потребностите на селскостопанския бранш. Разширяването и продължаването на схемата за сезонните служащи ще бъде значима част от това ", сподели аграрният министър Тереза Вилиърс за " Сънди телеграф ". Разширяването ще бъде оповестено публично в границите на акцията на Консервативната партия за парламентарните избори на 12 декември, прецизира вестникът. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР