Британското правителство ще се откаже от абсурдното правило на ЕС

...
Британското правителство ще се откаже от абсурдното правило на ЕС
Коментари Харесай

Обединеното кралство най-накрая ще се откаже от правилото на ЕС за "огънатите банани"

Британското държавно управление ще се откаже от " неуместното " предписание на Европейски Съюз за продажбата на извънредно извити банани, разгласи министърът на околната среда Тереза Кофи по време на конференцията на Консервативната партия в понеделник.

Говорейки на годишната среща на торите в Манчестър, Кофи съобщи, че " огънати или прави, не е работа на държавното управление да взема решение формата на бананите, които желаете да ядете ".

Регламент 1333/2011 на Европейски Съюз повелява, че бананите, продавани в съюза, не би трябвало да имат " извънредно деформиране ", в случай че не идват от избрани региони на Кипър, Гърция или Португалия. Преди референдума за Брекзит през 2016 година правилото беше представено от политици и специалисти, подкрепящи Брекзит, като образец за превишаване на пълномощията от страна на " ненормалните брюкселски бюрократи ".

Други сходни образци включват инструкция от 1800 думи по отношение на маркетинговите стандарти за главесто зеле и решение, забраняващо на производителите на бутилирана вода да настояват, че продуктът им облекчава дехидратацията.

Въпреки необятно публикуваните насмешки към правилото за " огънатите банани ", то продължава да е в действие в Обединеното кралство съвсем четири години след формалното му овакантяване на Европейски Съюз. То трябваше да бъде отстранено дружно с всички останали закони на Европейски Съюз до края на годината, до момента в който през май държавното управление не промени курса си и не съобщи, че вместо това ще прави оценка останалите закони на Европейски Съюз един по един.

Към май в книгите оставаха повече от 4000 такива закона, а министър-председателят Риши Сунак беше подложен на критика от последователите на Брекзит за това, че тогава е избрал да отстрани единствено 800. По-голямата част от 4000-те закона бяха свързани с околната среда, което значи, че Кофи в този момент дава отговор за това кои от тях ще бъдат отстранени и кои ще бъдат непокътнати.

Тя не уточни дали всеки закон на Европейски Съюз, който е в нейния сектор, ще бъде отстранен, само че в понеделник съобщи, че ще вземе на прицел и " зелените фанатици, които считат, че нашите фермери би трябвало да спрат да отглеждат добитък и вместо това би трябвало да ядем подправено месо ", и ще отстрани рестриктивните мерки върху генетично модифицираните култури.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР