Британското правителство ще създаде догодина технологичен регулатор, за да контролира

...
Британското правителство ще създаде догодина технологичен регулатор, за да контролира
Коментари Харесай

Великобритания създава регулатор, който да контролира Google и Facebook

Британското държавно управление ще сътвори следващата година софтуерен регулатор, с цел да управлява компании като Фейсбук и Гугъл след напускането на Европейски Съюз, осведоми в. " Файненшъл таймс ", базирайки се на източници.

Регулаторният орган ще има пълномощието да вкарва редица нови правила, в това число наложителен кодекс за държание на най-големите компании в бранша и по-широк достъп на потребителите до данни.

Това решение, съгласно обявата, се основава на интернационалното аналитично изследване, направено по самодейност на Джейсън Фърман, основен стопански консултант на някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама.

Според член на екипа на Фърман регулаторът би трябвало да може да постанова санкции, превишаващи тавана на Британската работа за конкуренцията и пазарите, предава Българска телеграфна агенция.

В отчет, оповестен в сряда, тази работа очерта нов регулаторен режим за цифровия бранш. Властите са обезпокоени, че и двете компании към този момент са толкоз огромни и имат толкоз огромен достъп до данни, че евентуални съперници не могат да се съревновават с тях на равни начала.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР