Британското правителство ще представи на 11-и март първия бюджет след

...
Британското правителство ще представи на 11-и март първия бюджет след
Коментари Харесай

Бюджет без правилата на ЕС за икономии готви кабинетът на Джонсън

Британското държавно управление ще показа на 11-и март първия бюджет след Брекзит. Това обяви министърът на финансите Саджид Джавид, представен от „ Франс прес “ и „ Ройтерс “.  

„ Той планува нарастване на разноските за публични услуги и ще постави завършек на десетгодишни фрапантни икономии. В него ще се вкарат нови правила, с които страната евентуално ще се освободи от нуждата да лимитира недостига под прага от 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт, след което ще възвърне салдото към 2025 година “, сподели още министърът на финансите Саджид Джавид.   

Бюджетът ще бъде показан едвам месец и половина след Брекзита, плануван за края на януари. Очаква се държавно управление да успее без проблем да получи утвърждение от Народното събрание за напускането на Европейски Съюз, защото консерваторите разполагат със солидно болшинство. Това ще бъде първият бюджет на Борис Джонсън като министър-председател. Предишният, който трябваше да бъде показан на 6 ноември, бе анулиран след апела за предварителни избори и отлагането на датата за овакантяване на Европейски Съюз, написа Българска телеграфна агенция. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР