Британското правителство ще поиска утре ново гласуване на сделката на

...
Британското правителство ще поиска утре ново гласуване на сделката на
Коментари Харесай

Британското правителство ще иска ново гласуване на Brexit във вторник, според външния министър на Великобритания


Британското държавно управление ще изиска на следващия ден ново гласоподаване на договорката на министър-председателката Тереза Мей за Brexit, единствено в случай че е несъмнено, че разграничената Камара на общините ще я поддържа при трети опит. Това заяви външният министър Джереми Хънт, представен от Ройтерс.

В отговор на въпрос дали на следващия ден ще има ново гласоподаване, Хънт, който е в Брюксел за диалози с сътрудниците си от Европейски Съюз, сподели през днешния ден пред публицисти: " Надяваме се да има. Но би трябвало да сме сигурни, че ще имаме нужната численост ".

" Рискът от излизане без договорка, най-малко що се отнася до английския парламент, избледня, само че рискът от парализа на Brexit не е ", сподели външният министър.

Според английския първи посланик има известни признаци, че договорката на Мей ще бъде прокарана. Подкрепящ Брекзит английски народен представител обаче сподели, че доста хора в Народното събрание към момента са срещу договорката на Мей за овакантяване на Европейски Съюз и че несъгласието им не е единствено към защитния механизъм за ирландската граница.

" Това е доста неприятно съглашение ", сподели депутатът Джон Редууд по радио Би Би Си. " Твърде доста хора споделят моята угриженост, че нямаме потребност от този тип обвързващ контракт.

Става дума за доста хора и те не са единствено от ERG (The European Research Group/Европейската изследователска група, включваща депутати консерватори, които са против участие в ЕС), които са изключително мощно се стремят да издействат верния Брекзит ", добави Редууд, представен от Ройтерс.

Британският вестник The Daily Mail в своя обява от през днешния ден написа, че Тереза Мей може да отсрочи третото гласоподаване по съглашението за Brexit в английския парламент.

„ Премиерът, както се оповестява, желае за отсрочи третото гласоподаване п договорката, при положение, че „ няма шансове да победи “ и да ускори натиска мърху членовете на Народното събрание, организирайки гласоподаване няколко дни преди напускането на Англия на Европейски Съюз на 29 март “, написа изданието. В обявата се отбелязва също по този начин, че Тереза Мей може да се обърне към Брюксел с молба за отсрочване на Brexit за по-продължителен интервал. Сега отсрочване, в случай че има такова се възнамерява за 30 юни.

Междувременно немският външен министър Хайко Маас съобщи през днешния ден, че си коства да се даде още време за реализиране на съглашение с Англия за излизането й от Европейския съюз, въпреки че по-дълго отсрочване на Брекзит ще бъде мъчно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР