Британското правителство ще отпусне 111 млн. паунда за бизнеса, за

...
Британското правителство ще отпусне 111 млн. паунда за бизнеса, за
Коментари Харесай

Великобритания отпуска 111 млн. паунда за стажове

Британското държавно управление ще отпусне 111 млн. паунда за бизнеса, с цел да подкрепи на 30 хиляди младежа да започват кариерното си развиване посредством стажантски стратегии, в опит да избегне опасенията от скок на безработицата в страната поради пандемията от новия ковид.

Схемата, която е част от пакет за поддръжка на младите, планува компаниите да получават по 1000 паунда за всяко новооткрито стажантско място, което оферират, съобщи „ Би Би Си “. Практиката включва уроци по математика и британски език, подготовка на автобиография и упражняването на до 90 часа неплатен труд. Тя е с дълготрайност от 6 седмици до 6 месеца и в нея могат да се включат лица на възраст сред 16 и 24 години.

Компаниите на Острова понесоха тежки удари след въвеждането на изключително състояние поради COVID-19 – ниски облаги, насилствени съкращения на чиновници и едва потребителско търсене.

По данни на просветителното министерство на Англия броят на стажантите е намалял фрапантно – от над 24 хиляди през 2015-16 година до близо 15 хиляди през 2018 година.

21 млн. паунда, като част от сходна стратегия, ще получат Северна Ирландия, Уелс и Шотландия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР