Британското правителство се споразумя с китайските власти за премахване на

...
Британското правителство се споразумя с китайските власти за премахване на
Коментари Харесай

Китай и Великобритания се договориха да премахнат някои търговски бариери

Британското държавно управление се споразумя с китайските управляващи за унищожаване на някои търговски бариери и забрани в границите на двустранната търговия, съобщи пред публицисти в Пекин английският министър-председател Тереза Мей, представена от ТАСС. Изказването бе направено на взаимна конференция с китайския министър председател Ли Къцян.

Двамата ръководители са се споразумели за нови ограничения, облекчаващи достъпа до китайския пазар и за премахване на комерсиалните бариери. Мей добави, че по-специално става въпрос за унищожаване на възбраната през идващите шест месеца за импорт на английско говеждо, както и за увеличение на листата с млечни артикули, внасяни от Англия в Китай.

По време на визитата на Мей в Китай се възнамерява да бъдат подписани нови търговски съглашения за 9 милиарда английски лири (12.7 милиарда долара).

От своя страна Ли Къцян увери Тереза Мей, че има по-големи вероятности за развиване на двустранните връзки и че решението на Англия да напусне Европейския съюз няма да промени взаимните връзки.

Междувременно през вчерашния ден Европейски Съюз наложи нови антидъмпингови мита на чугунени произведения, импортирани от Китай. Страната е най-големият снабдител на артикули на Европейски Съюз, само че блокът е на мнение, че някои от износните артикули нелегално подкопават европейските цени. За да се опълчи на този развой, Брюксел вкара антидъмпингови мита на разнообразни китайски артикули, изключително в бранша на стоманата.

Според вчерашното решение китайските чугунени артикули като капаци за шахти и улични решетки за канализацията ще бъдат наранени от вносните мита на Европейски Съюз, вариращи от 15.5 % до 38.1 %.

Европейската комисия взе това решение след тъжба на седем европейски производители против евтиния импорт от Китай и Индия. Комисията проверява случая и оправда Индия. Пазарът на стоманени корпуси и капаци в Европейски Съюз е на стойност 700 милиона евро (871 милиона долара), съгласно комисията.

Европейски Съюз и преди е налагал антидъмпингови мита на Китай в същия бранш в интервала 2005-2011 година. С вчерашното решение броят на комерсиалните ограничения на Европейски Съюз в региона на стоманените и стоманените произведения доближава 53, като 27 от тях засягат вноса от Китай. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР