Британското правителство се е отказало от плановете да въведе пълни

...
Британското правителство се е отказало от плановете да въведе пълни
Коментари Харесай

Лондон се отказва от пълните гранични проверки с ЕС на 1 януари

Британското държавно управление се е отказало от проектите да вкара цялостни гранични инспекции с Европейски Съюз на 1 януари вследствие на пандемията от ковид, написа вестник „ Файненшъл таймс “. Според изданието членът на кабинета Майкъл Гоув е приел, че бизнесът не може да се оправи с проблемите, произлизащи от пандемията, и в това време да се пробва да реши въпросите по границата в интервала след Брексит, съобщи БНР.

Предвижда се освен това състояние вместо цялостни инспекции държавното управление да вкара краткотраен по-лек режим на инспекции по английските пристанища като Дувър за постъпващите артикули от Европейски Съюз, както при положение на Брексит със договорка, по този начин и при сюжет без договорка. Министрите обаче одобряват, че стоките от Обединеното кралство към Европейски Съюз евентуално ще бъдат обект на цялостна инспекция при влизането им във Франция.

„ Файненшъл таймс “ цитира източник от кабинета да споделя: „ Отчитаме резултата на ковид върху английския бизнес и в случай че Лондон поема надзор върху законите и границите си в края на годината, министрите ще подходят прагматично и гъвкаво “.

Стъпката, която се чака да бъде публично оповестена преди ускоряването на подготовката за Брексит без договорка през юли, съставлява внезапен поврат от февруари, когато Гоув оповести, че стоките, издаващи от Европа, ще бъдат подложени на цялостни инспекции.

„ Искаме да помогнем на бизнеса да се приспособи към измененията и опциите отвън Общия пазар и Митническия съюз “, добавя източникът.

Възможно е още през днешния ден по-късно от „ Даунинг стрийт “ да излязат с декларация по въпроса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР