Британското правителство се дистанцира от изказване на бившия премиер Борис

...
Британското правителство се дистанцира от изказване на бившия премиер Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Да изпратим изтребители на Киев. На Даунинг стрийт 10 не искат

Британското държавно управление се дистанцира от изявление на някогашния министър председател Борис Джонсън, че британците би трябвало да изпратят съвременни изтребители на Украйна.

Джонсън съобщи в тирада пред Атлантическия съвет във Вашингтон, че няма учредения Западът да бави военната си помощ за Украйна.

 
А на тези, които споделят, че с тази поддръжка може би по някакъв метод понижаваме личния си боеприпас, споделям: какъв е смисълът да разполагаме тези танкове и самолети в Северна Каролина, Северен Рейн-Вестфалия или Елзас, когато украинците могат да ги употребяват в този момент, тъкмо там, където са нужни, с цел да подсигуряват груповата ни сигурност в продължение на десетилетия? Какъв е смисълът танковете " Чалънджър " да патрулират из красивите села на Уилтшър – който е доста безвреден регион - когато украинците могат да ги употребяват в този момент, с цел да сложат завършек на тази война?
Борис Джонсън – някогашен министър председател на Англия

От „ Даунинг стрийт “ 10 обаче обявиха, че " не е практично " да се изпращат бойни самолети на въоръжение в кралските военновъздушни сили като моделите " Тайфун " и Ф-35. Освен това бе изтъкнато, че визитата на Борис Джонсън във Вашингтон е частно и той " не приказва от името на английското държавно управление ".

Министърът на защитата Бен Уолъс отговори на апела на Борис Джонсън, че към момента не е подготвен да взема решение по въпроса. Уолъс обаче добави, че въпреки и досега да няма твърдо решение, той счита, че към този момент верният метод е да не се изпращат изтребители.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР