Британското правителство съобщи днес, че е започнало консултации за увеличаване

...
Британското правителство съобщи днес, че е започнало консултации за увеличаване
Коментари Харесай

Заради Брекзит - британското правителство смята да отмени осемдневна ваканция на парламента

Британското държавно управление заяви през днешния ден, че е почнало съвещания за увеличение на броя и продължителността на дебатите в Народното събрание, с цел да си обезпечи задоволително време за приемане на всички нужни текстове преди Брекзита, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

"Осъзнаваме, че графикът ни притиска и с цел да се подсигурим, започнахме предварителни диалози за удължение на времето на съвещанията, ако това се окаже нужно ", сподели за Агенция Франс Прес държавен представител. До датата на Брекзита, 29 март, дебатите биха могли да не престават до среднощ в понеделниците, да бъдат удължени с близо пет часа във вторниците или да се състоят в петък, когато нормално няма съвещания. Що се отнася до ваканцията на Народното събрание от 15 до 24 февруари, тя може да бъде анулирана, отбелязва Агенция Франс Прес. Всички депутати ще имат опция да обсъдят и гласоподават всяко удължение на графика. Знаем, че е належащо координиране с работния график на депутатите в изборния им регион, както и с персоналния и фамилния им живот, който също е значим, сподели представителят.

От 13-те закона, които би трябвало да бъдат признат преди Брекзита, пет към този момент са обнародвани, а осем следва да бъдат гласувани. Дебатите по някои от тях обаче, като текстовете за околната среда и за грижата за богатството на животните, още не са почнали, сочат данните на мозъчния концерн Институт за ръководство.

"Струва ми се, че с поддръжката на двете камари - на общините и на лордовете, с благосклонност и увереност, към момента можем да приемем тези закони в точния момент ", съобщи пред Би Би Си министърът, отговарящ за връзките с Народното събрание, Андреа Ледсъм.
Наред с това, както заяви през днешния ден в. "Сънди таймс ", "Даунинг стрийт " преглежда опцията за въвеждане на военно състояние при положение на публични безредици при възможен Брекзит без съглашение.

В рамките на закон от 2004 година за гражданска защита и дейности при спешна обстановка, може да се реши да бъдат въведени полицейски час, забрани за пътешестване или да бъде ситуирана армията, с цел да не се позволен възможни безредици. "Министър-председателката съобщи, че може да има разтърсвания при положение на овакантяване без договорка. Като отговорно държавно управление обаче ние вземаме всички съответни ограничения да сведем тези разтърсвания до най-малко и да се погрижим страната да е готова ", сподели държавен представител.

Англия разполага с опцията да употребява военно състояние за справяне с всеобщи вълнения, до каквито може да се стигне при Брекзит без договорка, само че това не въпросът, върху който държавното управление концентрира вниманието си, съобщи през днешния ден министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР