Британското правителство съобщи, че подготвя законодателство, чиято цел е да

...
Британското правителство съобщи, че подготвя законодателство, чиято цел е да
Коментари Харесай

Лондон готви законодателство, ограничаващо стачките в ключови сектори

Британското държавно управление заяви, че приготвя законодателство, чиято цел е да подсигурява работата на основни браншове по време на стачки, съобщи Ройтерс. Новите правила ще принудят значими за обществото услуги, като да вземем за пример незабавната здравна помощ, да поддържат минимални равнища на работа даже и по време на митинги.

Законът ще бъде импортиран в Народното събрание в околните седмици и ще дефинира минималните равнища на работа на коли за спешна помощ, пожарни служби и влакове, показва в особено изказване министерството, отговарящо за бизнеса.

" Надяваме се споразуменията на доброволна основа да не престават да работят, само че определянето на минимални равнища на наложителна работа ще подсигурява салдото сред тези, които желаят да стачкуват, и отбраната на обществото от непропорционално огромни спирания на работата на основни браншове ", съобщи министърът за бизнеса Грант Шапс.

Премиерът Риши Сунак, който пое поста преди по-малко от три месеца, е под мощен напън да откри метод да се оправи с мощната протестна вълна в основни браншове като опазване на здравето и превоз.

Правителството разгласи, че ще предложения синдикатите на " почтени и градивни диалози " за заплащането на чиновниците в публичния бранш за 2023-2024 година като част от напъните за прекратяването на митингите.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР