Британското правителство реши да отложи с най-малко две седмици следващия

...
Британското правителство реши да отложи с най-малко две седмици следващия
Коментари Харесай

Британското правителство отложи с поне две седмици следващия етап от разхлабването на коронавирусните мерки в Англия

Британското държавно управление реши да отсрочи с минимум две седмици идващия стадий от разхлабването на коронавирусните ограничения в Англия, което беше планувано за на следващия ден с повторното отваряне на някои публични места, поради скок на новите случаи на заразяване с ковид, съобщи Франс прес.

Очакваше се от на следващия ден да бъдат отначало отворени казината, залите за боулинг, ледените пързалки и концертните зали. Трябваше да бъдат още веднъж позволени и сватбените приеми до 30 души.

Задължителното носене на защитни маски, което досега важеше единствено за комерсиалните обекти, ще бъде въведено от 8 август и за други места като музеите, киносалоните и религиозните обекти.

"Знам, че ограниченията, които вземаме, ще са тежък удар за доста хора, за всички, чиито сватбени проекти в този момент са нарушени или които не могат да честват Айд ал Адха както биха желали. Наистина скърбя, само че просто не можем да поемаме опасности ", съобщи министър председателят Борис Джонсън.

В оповестено през днешния ден седмично проучване националната статистическа работа откри покачване в броя на инфектираните с новия ковид. Между 20 и 26 юли е имало към 0,78 нови инфектирани на 10 000 души в Англия, което прави по към 4200 нови случая дневно. В предходното седмично проучване този индикатор е бил 2800 новозаразени дневно.

Връщат рестриктивните мерки в елементи от Северна Англия

Заради увеличението на инфектираните, от през днешния ден в някои елементи на Северна Англия се вкарват нови ограничавания. На жителите на графство Голям Манчестър и на части от Източен Ланкашър и Западен Йоркшър към този момент е неразрешено да одобряват посетители в своите жилища или градини. Мярката обгръща над 4 милиона души, отбелязва Асошиейтед прес. Правителството на Шотландия пък заяви, че поучава жителите си да заобикалят пътувания до тези региони.

Северна Ирландия стартира първото проследяващо приложение за COVID-19 във Англия и първото, което може да следи консуматори в прилежаща Република Ирландия, където приложението беше въведено на 8 юли.

Фирмата разработчик на приложението НиърФорм (NearForm) съобщи, че приложението може да обхване и други европейски страни, в случай че те се съгласят да споделят и съхраняват данни.

Почти 1,5 милион души, или 37 % от популацията на Република Ирландия на възраст над 15 години, са свалили приложението до момента. 137 от тях към този момент са били предизвестени, че са били в непосредствен контакт с доказан случай на заразяване с ковид, отбелязва БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР