Британското правителство разпространи документите, свързани с т. нар. „Операция Йелоухамър“

...
Британското правителство разпространи документите, свързани с т. нар. „Операция Йелоухамър“
Коментари Харесай

Британското правителство с мрачни прогнози в случай на Брекзит без сделка

Британското държавно управление популяризира документите, свързани с така наречен „ Операция Йелоухамър “ за подготовката за безреден Брекзит без съглашение. Кабинетът на Борис Джонсън беше длъжен да оповести проектите си с решение на Народното събрание в последния работен ден преди разпускането му за 5 седмици. Мрачните прогнози плануват даже обществени вълнения.

Документът от шест страници бе качен на държавната интернет страница. Картината, обрисувана при положение на Брекзит без договорка, е много мрачна, въпреки и да се акцентира, че става дума за допустимо най-лошия сюжет. Според документа при Брекзит без договорка може да има забавяне до три дни за прекосяването на камиони с фериботи или през тунела под Ламанша и да минат към три месеца преди ситуацията да се усъвършенства. Възможно е доста нарастване на цените на електричеството, съществени проблеми с доставките на лекарства и храни и покачването и на техните цени. Проблеми с размяната на сензитивна информация сред Англия и Европейски Съюз и още доста други тежки проблеми.

Съдържанието на цялостен параграф в документа от общо 15, е заличено. Междувременно от държавното управление не престават да отхвърлят да разгласяват кореспонденцията, обвързвана с разпускането на Народното събрание, макар че депутатите гласоподаваха и за това. Майкъл Гоув от кабинета съобщи, че настояването е „ невиждано, несвоевременно и нарушава съществени правила на безпристрастността “. По-рано съдът в Единбург постанови, че разпускането на Народното събрание от премиера е нелегално.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР