Британското правителство разпространи дългоочаквания пълен списък с държавите, за които

...
Британското правителство разпространи дългоочаквания пълен списък с държавите, за които
Коментари Харесай

Великобритания се отвори за 59 страни, но не и за България

Британското държавно управление популяризира дълго чакания цялостен лист с страните, за които от 10 юли отпада карантината за влизане в Англия. България не е в тази по този начин наречена „ зелена зона “, а българският дипломат в Лондон Марин Райков счита, че отсъствието на България от този лист е особеност, предава БНР.

В „ зелената зона “ попадат, както се очакваше, Испания, Италия, Франция и Германия, само че също и балкански страни като Сърбия, Хърватия и Гърция, както и Турция. Общо 59 страни. От листата на така наречен " зелена зона " отсъстват и страни членки на Европейски Съюз като Румъния, Португалия и Швеция, а също Русия и Съединени американски щати.  

Списъкът несъмнено навежда на размишления за критериите. Пред БНР дипломат Марин Райков  заяви, че е извънредно заинтригуван от този лист и е отправил в писмена форма молба до английските управляващи да споделят критериите, на основата на които е направен листата от страни и за какво България не е в него. Според него това е особеност. 

В същото време обаче би трябвало да се означи, че България остави от седмици карантина единствено за Англия, Швеция и Португалия. И сега страната ни планува за всеки, който идва от Англия наложителна 14-дневна карантина.

Сред страните, които са другия полюс - в „ алената зона “, са Китай, Съединените щати, Швеция и Португалия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР