Британското правителство публикува днес предложението си за компромис за ирландската

...
Британското правителство публикува днес предложението си за компромис за ирландската
Коментари Харесай

Лондон готов с предложението си за споразумение с ЕС

Британското държавно управление разгласява през днешния ден предлагането си за компромис за ирландската граница за отбягване на излизане от Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Според Лондон това предложение, което се съдържа в писмо на премиера Борис Джонсън до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ще разреши да се избегнат физически митнически инспекции на границата сред двете Ирландии.

Планът заменя противоречивия " защитен механизъм " от предходното съглашение и планува Северна Ирландия да е в същата митническа зона като Англия, само че регулациите на Европейски Съюз да важат за тази английска провинция за прочут временен преход. През това време в Северна Ирландия ще се вкара система на заявления с опростена процедура за дребните компании, с цел да се избегнат митнически инспекции - " придвижването на артикули сред Северна Ирландия и Република Ирландия ще бъде заявено ", като физическите инспекции ще се правят в комерсиалните обекти, а не на границата.

В документа се споделя още, че предложенията обезпечават целостта на общия пазар на Европейски Съюз и се преценяват със Споразумението от Разпети петък, с което през 1998 година бе комплициран завършек на три десетилетия спор в Северна Ирландия.

Северноирландската Демократична юнионистка партия, която поддържа Борис Джонсън в английския парламент, утвърди тези оферти на премиера.

Партията съобщи, че предложенията не заплашват вътрешния пазар на Обединеното кралство и опазват Споразумението от Разпети петък. Дир.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР