Британското правителство публикува днес предложението си за компромис за ирландската

...
Британското правителство публикува днес предложението си за компромис за ирландската
Коментари Харесай

Великобритания публикува предложението си за споразумение с ЕС за ирландската граница

Британското държавно управление разгласява през днешния ден предлагането си за компромис за ирландската граница за отбягване на излизане от Европейски Съюз без съглашение на 31 октомври, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Според Лондон това предложение, което се съдържа в писмо на премиера Борис Джонсън до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, ще разреши да се избегнат физически митнически инспекции на границата сред двете Ирландии.
„ За ” и „ срещу ” брекзит: Управляващи и съпротива се прицелиха във възрастните британци Проучване на Би Би Си сподели по какъв начин главните партии на Острова харчат бюджетите си за реклама в обществените мрежи
Планът заменя противоречивия " защитен механизъм " от предходното съглашение и планува Северна Ирландия да е в същата митническа зона като Англия, само че регулациите на Европейски Съюз да важат за тази английска провинция за прочут временен преход.

През това време в Северна Ирландия ще се вкара система на заявления с опростена процедура за дребните компании, с цел да се избегнат митнически инспекции.

В документа се споделя, че предложенията обезпечават целостта на общия пазар на Европейски Съюз и се преценяват със Споразумението от Разпети петък, с което през 1998 година бе комплициран завършек на три десетилетия спор в Северна Ирландия.
Борис Джонсън прикани Европейски Съюз да изостави въпроса по границата със Северна Ирландия Новият английски министър председател заплаши да изведе Обединеното кралство без договорка на 31 октомври
Северноирландската Демократична юнионистка партия, която поддържа Борис Джонсън в английския парламент, утвърди тези оферти на премиера.

Партията съобщи, че предложенията не заплашват вътрешния пазар на Обединеното кралство и опазват Споразумението от Разпети петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР