Британското правителство публикува част от документите, предупреждаващи за възможните последствия

...
Британското правителство публикува част от документите, предупреждаващи за възможните последствия
Коментари Харесай

Правителството на Великобритания публикува част от документите за последствията от Brexit без сделка


Британското държавно управление разгласява част от документите, предупреждаващи за вероятните последици от излизането на страната от Европейска комисия без договорка, оповестява Sky News. В пет от страниците на документа, оповестени на уеб страницата държавното управление предизвестява, че Англия ще се сблъска с отрицателни последици от Brexit без договорка още в първия ден.

В частност в справката се приказва за повишаване на публичното неодобрение, „ обилни “ покачвания на цените на електрическата енергия, а също по този начин и за проблеми с доставката на хранителни артикули и медикаменти.

Отбелязва се също по този начин евентуалният спад на способността на Англия за справяне с огнищата от заболявания по животните, поради понижаване на доставката от ветеринарни препарати, както и за нуждата и предприемането на незабавни ограничения по обезпечаване на достъп до чиста вода при положение на спиране на достъпа до химикали. Вероятността от това обаче се счита за „ слаба “.

В документа се разясняват и опасения, че Гибралтар не е задоволително добре квалифициран за Brexit без договорка.

От своя страна министърът в сянка по Brexit Кир Стармер, представен от интернационалните организации счита, че документите удостоверяват сериозните опасности за Brexit без договорка.

„ Изключително безконтролно е от страна на държавното управление да се пробва да пренебрегва тези строги предизвестия и да пречи на това обществеността да види доказателствата “, е споделил Стармер. „ Борис Джонсън би трябвало в този момент да признае, че е бил непочтен с английския народ за следствията от Brexit без договорка “, е добавил той.

Документът за следствията за Brexit без договорка, съгласно известията, е бил оповестен след искане на Народното събрание. Депутатите от опозицията са желали също по този начин да бъдат оповестени персоналните известие сред съветниците на премиера в това число и в WhatsApp и Фейсбук във връзка петседмичното прекъсване на работата на Народното събрание от Борис Джонсън. Но държавното управление е отхвърлило тази молба, наричайки я „ неуместна “.

По-рано Народното събрание на Англия публично заяви за прекъсването на работа до 14 октомври. Това значи, че парламентаристите ще имат доста малко време за разискване на договорката с Брюксел преди излизането на Англия от Европейски Съюз, което е планувано за 31 октомври. Британският министър председател Джонсън отхвърля че тази стъпка е обвързвана с желанието за излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка. Въпреки това в понеделник парламентаристите за повторно през последните дни гласоподаваха срещу провеждането на предварителни избори в страната: Джонсън оферираше провеждането на избори на 15 октомври – преди набелязания за 31 октомври краен период за излизането на страната от Европейски Съюз.

Кралицата на Англия, Елизабет II подписа на 9 септември закон, който отсрочва излизането на страната от Европейски Съюз, в случай че не бъде подписано съглашение с Брюксел преди 31 октомври. Според закона, Джонсън би трябвало да изиска Европейски Съюз да отсрочи крайният период за Brexit за 31 януари 2020 година Целта на тази мярка е да се избегне „ твърдото “ излизане от Европейски Съюз без двустранно съглашение с Брюксел.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР