Британското правителство проучва различни опции като алтернативи на сегашната двуседмична

...
Британското правителство проучва различни опции като алтернативи на сегашната двуседмична
Коментари Харесай

Лондон търси алтернатива на социалната дистанция

Британското държавно управление изследва разнообразни варианти като други възможности на сегашната двуседмична карантина за хората, влизащи в страната, и е допустимо да бъдат направени промени в разпоредбите, сподели през днешния ден финансовият министър Риши Сунак, представен от Ройтерс.

" Ние, несъмнено, желаеме пътуванията и туризмът да " се отворят " още веднъж и както с всичко друго, което подхващаме, да сме сигурни, че сме намерили верните ограничения и в вярното време ", сподели министърът пред телевизия Би Би Си.
Хората дават оферти по какъв начин бихме могли да отворим някои коридори за пътувания в течение на времето, и транспортният министър интензивно преглежда тези варианти, добави Сунак.
Правителството е под мощен напън от туристическата промишленост и от други браншове по отношение на карантинната си политика, въведена предходната седмица. Авиокомпаниите споделят, че тя ще докара до редуциране на доста работни места и ще съсипе туризма, показва Ройтерс.
Англия незабавно ще преразгледа и правилото за 2-метрово обществено разграничаване, пробвайки се да помогне за съживяването на стопанската система от 25-процентния спад поради рецесията с ковид, сподели финансовият министър в друго изказване пред телевизия Скайнюз през днешния ден.
Напредъкът към преодоляването на обстановката с ковид значи, че страната може да огледа " с нови очи " на това предписание, което съгласно доста работодатели още повече затруднява бързото икономическо възобновяване, означи Сунак.
" Премиерът Борис Джонсън стартира доста подробно изследване на 2-метровото предписание, и в този развой са включени учени, икономисти и други ", сподели министърът, добавяйки, че каквато и смяна да има, тя няма да сложи на риск сигурността на хората.
Сунак сподели още, че съгласно данни от предходната седмица английската стопанска система е отбелязала 25-процентен спад през март и април, което образно демонстрира мащаба на икономическото отражение на карантината.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР