Британското правителство предвижда да удължи периода, в който парламентът обикновено

...
Британското правителство предвижда да удължи периода, в който парламентът обикновено
Коментари Харесай

Британското правителство спира работата на парламента заради Брекзит?

Британското държавно управление планува да удължи интервала, в който Народното събрание нормално не заседава, до 14 октомври за да попречи на депутатите да осуетят Брекзит без съглашение на 31 октомври, заяви Би Би Си, представена от Франс прес и Ройтерс.

Планирано е парламентарната сесия да се възобнови с тирада на кралицата на 14 октомври. Тази тирада се изготвя от държавното управление и в нея се обрисува законодателният дневен ред за идната година.

Този ход, за който оповестиха също Скай нюз и в. " Гардиън ", прави едва евентуално депутатите, които са срещу излизане на страната от Европейски Съюз без съглашение, да съумеят да прокарат закони за блокиране на подобен сюжет до 31 октомври.

Британският парламент обичайно стопира работа за няколко седмици през септември поради годишните конференции на политическите партии.

Британският министър председател Борис Джонсън удостовери, че насрочва на 14 октомври тирада на кралицата пред Народното събрание, показва Ройтерс.

Днешното известие идва ден, откакто депутатите, които са срещу Брекзит без съглашение, се срещнаха, с цел да обсъдят способи да употребяват парламентарната процедура, с цел да накарат Джонсън да изиска отсрочване на датата на Брекзит.

Според " Гардиън " през днешния ден в шотландската лятна резиденция на кралицата в Балморал ще се състои среща за разискване и приемане на удължение на почивката на Народното събрание до 14 октомври. Бъкингамският замък отхвърли коментар.

Очакваше се английският парламент да стартира есенната си сесия на 3 септември за две седмици, а по-късно да излезе още веднъж в отмора, до момента в който преминат годишните конференции на политическите партии. Обикновено Народното събрание възобновява работата си при започване на октомври.

" Брекзит без съглашение. Ако депутатите не се обединят, с цел да го спрат идната седмица, днешният ден ще бъде запомнен като мрачна дата в демокрацията на Обединеното кралство ", написа в Туитър шотландският първи министър Никола Стърджън.

" Ако Би Би Си нюз са прави, Борис Джонсън преди малко насочи предизвикателство към парламентарната народна власт. Майката на всички парламенти няма да му разреши да държи настрани английския парламент от най-важното решение, пред което е изправена страната ни. Обявлението му за война ще бъде посрещнато с стоманен пестник ", написа в Туитър представителят по въпросите на Брекзит на проевропейската партия Либерални демократи Том Брейк.

" Ние нямаме " ново държавно управление ". Това деяние е безусловно скандално посягане над нашата народна власт. Не можем да допуснем това ", разяснява в Туитър заместник-лидерът на основната опозиционна мощ, Лейбъристката партия, Том Уотсън. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР