Британското правителство потвърди плановете си за разпускане на парламента, съобщава

...
Британското правителство потвърди плановете си за разпускане на парламента, съобщава
Коментари Харесай

Британският парламент ще бъде разпуснат отново

Британското държавно управление удостовери проектите си за разформироване на Народното събрание, оповестява БНР. Това ще се случи идващият вторник - 8 октомври. Причината този път е обичайна тирада на кралицата на 14 октомври. С нея всяка година се оповестява законодателната стратегия на кабинета и се стартира нова парламентарна сесия.
В декларация от Даунинг стрийт се споделя, че плануваното разформироване на Народното събрание, което би трябвало да бъде утвърдено от кралицата, ще бъде за допустимо най-краткия период, с цел да се даде опция за логистична подготовка за речта на монарха.
Въпреки че този път разпускането на Народното събрание е официално и законно, с цел да се съблюдава традицията, гласове в английския парламент още веднъж подсетиха, че министър председателят интензивно заобикаля да се явява на чувания пред депутатите, които се организират всяка сряда. Откакто e министър председател Джонсън единствено един път е отговарял на въпроси в Народното събрание, акцентира БНР.
В случая, в случай че Народното събрание бъде разхлабен във вторник, Борис Джонсън още веднъж ще пропусне въпросите на депутати в Камарата на общините. Тази сряда (2 октомври) той избегна чуването, тъй като събра торите, пред които показа проекта си за Brexit.
Последният опит на премиера Борис Джонсън да разпусне Народното събрание бе преценен като противозаконен от Върховния съд на страната. Всичко за решението на Върховния съд в Лондон можете да прочетете в тази публикация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР