Британското правителство пое ангажимент, че независимо от това дали ще

...
Британското правителство пое ангажимент, че независимо от това дали ще
Коментари Харесай

Захариева: Българските граждани, които живеят на територията на Великобритания, ще запазят правата си

Британското държавно управление пое ангажимент, че без значение от това дали ще се реализира договорка или не, българските жители, които живеят на територията на Англия, ще запазят правата си, по този начин както са контрактувани още през декември. Това сподели министърът на въпншмните работи Екатерина Захариева в Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Подчертавам, обаче че това важи за тези, които към датата на овакантяване на Англия. Беше контрактуван съвсем двегодишен временен интервал, в който жителите, които отиват да живеят във Англия, щяха да се употребяват с такива права, в случай че няма договорка “, акцентира външния министър.

На въпрос какви са ограниченията, които подхваща държавното управление във връзка излизането на Англия от Европейски Съюз, Захариева съобщи: "Още от предходната година вършим изнесени осведомителни дни в цяла Англия, като единствено от началото на годината те са две. В тях дружно с консулски чиновници и представители на общественото министерство обясняваме метода на регистрация и правата, които ще употребяват. За първите шест месеца тази година са планувани 20. Увеличихме чиновниците в консулската работа във Англия, тъй че да дават по-бързо услуги на българските жители ".

Захариева бе безапелационна, че ние се готвим за всички разновидности още ит предходната година. "Имаме и специфичен раздел на страницата за регистрацията, която е нужна и заздравен състав на посолството ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР