Британското правителство планира да въведе нов данък дигитални услуги, който

...
Британското правителство планира да въведе нов данък дигитални услуги, който
Коментари Харесай

Великобритания въвежда данък върху дигиталните услуги

Британското държавно управление възнамерява да вкара нов налог " цифрови услуги ", който ще възлиза на 2% от приходите, генерирани от софтуерните колоси, твърди Sky News. Предвижда се с него да се таксуват приходи като онлайн реклама и стрийминг на наличие. Правителството има вяра, че сходен налог ще носи на хазната повече от 400 милиона лири (512 милиона долара) всяка година.



Предложеният данък, показан като част от националния бюджет за 2018 година от министъра на финансите Филип Хамънд, би трябвало да влезе в действие през април 2020 година и е ориентиран към най-големите, основани в Съединени американски щати, софтуерни компании, опериращи в страната. Той визира всички компании, които имат световна облага над 500 милиона английски лири (640 милиона долара) годишно. Въвеждането на сходен налог би блъснало на момента Apple, Amazon и Фейсбук, до момента в който стартъп екосистемата има огромна късмет да остане незасегната.

Като цяло, предлагането има две съществени цели.

На първо място, това е образец за един от методите, по които страната може да се опита да генерира средства след Брекзит. Идеята също по този начин следва опитите на други страни като Южна Корея, които също търсят способи за по-ефективно данъчно облагане на софтуерните компании.

Второ, реализацията на сходна концепция би дала на Обединеното кралство лична рамка, при положение, че интернационалната общественост реши да създаде данъчна скица за цифровите компании. Според The Guardian, Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) поставя съществени старания да приключи схемите за отбягване на данъчно облагане, които компании като Apple вършат, с цел да запазят облагите си, само че Англия към този момент се оплака, че процесът върви прекомерно постепенно.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР