Британското правителство отпуска допълнително 44,5 милиона лири за охрана на

...
Британското правителство отпуска допълнително 44,5 милиона лири за охрана на
Коментари Харесай

Макрон и Мей показаха решимост за продължаване на взаимодействието Париж-Лондон

Британското държавно управление отпуска в допълнение 44,5 милиона лири за защита на границата при тунела под Ламанша. Новината пристигна от днешната френско-британска среща на върха. Френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Тереза Мей показват решителност за продължение на тясното взаимоотношение по оста Париж-Лондон и в изискванията на Брекзит.

 © Българска телеграфна агенция
Англия ще конфигурира още заграждения, наблюдателни камери и инфрачервени детектори при Ламанша и други гранични пунктове и ще одобри спомагателен брой мигранти от Кале, в това число деца без компаньон. Лагерът Джунглата там беше отстранен през 2016 година, само че в региона остават до 700 мигранти.

В предизборната си акция Макрон се разгласи за предоговаряне или анулация на съглашението от 2003 година в Туке. То вкара френски контролни пунктове в Кралството и английски в Кале. През последните три години английската страна е вложила в сигурността в региона 100 милиона лири.

Три английски бойни хеликоптера " Шинук " ще бъдат изпратени в Мали в поддръжка на френските елементи, които противодействат на ислямистите, а френски военни ще подсилят английския контингент в Естония на границата на НАТО с Русия.

В Сандхърст има и невиждана среща на ръководителите на всички пет английски служби за сигурност с френските им сътрудници. Сред тематиките са изводите от нападенията в Манчестър, Барселона и Лондон. В състава на двете делегации влизат и основни министри.

Като дипломатически жест Париж дава чартърен на Англия " Гоблена от Байо ", който не е напускал Франция за цялата си 950-годишна история. Историческото произведение с неразбираем генезис е с дължина 70 метра, съхранява се в едноименния град в Нормандия и споделя по какъв начин Уилям Завоевателя е завладял Англия през 1066-та година. Гобленът ще отиде на Острова не по-рано от 2020 г поради нужна подготовка за безвредно превозване.

Днешната среща акцентира решимостта ни да пазиме нашите нации и да отстояваме полезностите си като демократични демокрации пред всяка опасност вкъщи или зад граница, акцентира домакинята Мей. Тя добави, че другарството сред двете страни стига доста по-далече от защитата и сигурността и обсега на днешните диалози е израз на неговото необятно и неповторимо естество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР