Британското правителство отложи решението за създаването на телекомуникационна мрежа от

...
Британското правителство отложи решението за създаването на телекомуникационна мрежа от
Коментари Харесай

Лондон решава за 5G след избирането на нов премиер

Британското държавно управление отсрочи решението за основаването на телекомуникационна мрежа от пето потомство 5G и присъединяване в тази стратегия на китайската компания „ Хуауей “ до назначението на нов министър председател.

В началото на идната седмица ще бъде оповестен отчет за доставката на телекомуникационни системи, само че разделът за доставчиците на съоръжение 5G, което съставлява интерес за „ Хуауей “, ще остане незапълнен, до момента в който не се реши кой ще бъде идващият министър председател.

Първоначално английското държавно управление планираше да даде на „ Хуауей “ контракта за доставката на съоръжение за 5G, само че откакто компанията се оказа в центъра на скандал, обвързван с механически шпионаж и събиране на секретни данни благодарение на своето съоръжение, английските управляващи взеха решение да създадат пауза по този въпрос.

На 24 април лондонският вестник „ Дейли Телеграф “ осведоми, че министър председателят Тереза Мей е одобрила присъединяване на „ Хуауей “ в основаването на мрежа за мобилна връзка 5G, макар предизвестието на Съединени американски щати за допустима опасност за националната сигурност. По информация на изданието Съветът за национална сигурност на Англия, който заседава под управлението на английския министър председател, се съгласи да даде на „ Хуауей “ стеснен достъп до националната телекомуникационна система, в това число към антенната система и друга „ непрофилна “ инфраструктура.

В резултат на тази обява цялата страна научи, че противоречие с позицията на премиера са изразили четирима министри, измежду които на защитата, вътрешните и външните работи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР