Британското правителство отхвърли призивите на депутати да бъде въведен нов

...
Британското правителство отхвърли призивите на депутати да бъде въведен нов
Коментари Харесай

Британското правителство отхвърли призивите за данък върху "бързата мода"

Британското държавно управление отхвърли апелите на депутати да бъде въведен нов налог върху продажбите на облекла за да се спрат трудовите злоупотреби и нанасянето на вреди на околната среда от стилния бранш, съобщи " Ройтерс ".

Англия, където се купуват най-вече облекла на глава от популацията по отношение на останалите страни в Европа, регистрира взрив на така наречен бърза мода. На парламентарно чуване стана ясно, че на някои служащи в бранша се заплащат единствено 3.5 английски лири (4.41 долара) на час, което е на половината на минималната отплата.

" Грийнпийс " показва, че 73 % от текстила, употребен за изработването на над 100 милиарда дрехи годишно, бива изхвърлян на сметището или е изгарян, откакто се употребява.

Членове на комисията за екологичен одит предложиха редица промени за промяна на бранша, определян от тях като експлоататорски и вредящ на околната среда. Те упрекнаха министрите, че не дават отговор на публичното мнение, като отхвърлят предложенията. Комисията предложи налог от един пенс за всяка продадена дреха, с цел да се покачат вложенията в преработването на текстил.

Правителството уточни, че работи с стилната промишленост за понижаване на отпадъците и към този момент е осигурило по-големи запаси, с които да се подсигурява, че всички английски служащи получават минимум минималната отплата. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР