Британското правителство отхвърли искането на американския президент Доналд Тръмп да

...
Британското правителство отхвърли искането на американския президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Великобритания отхвърли искането на Доналд Тръмп да си прибере джихадистите от Сирия

Британското държавно управление отхвърли настояването на американския президент Доналд Тръмп да си прибере хванатите джихадисти, които лежат в сирийските затвори, и да ги съди вкъщи, предава Агенция Франс Прес, представена от „ Фокус”.

Държавният глава на Съединени американски щати написа в Туитър, че Вашингтон „ желае от Англия, Франция, Германия и другите европейски сътрудници да си приберат 800 бойци от „ Ислямска страна “, които са хванати в Сирия, и да ги изправи пред съда “.

Въпросът се разисква през днешния ден от външните министри на Европейския съюз, а на следващия ден по телефона ще се чуят френският президент Еманюел Макрон и министър председателите на Белгия Шарл Мишел и на Холандия Марк Рюте.

Говорител на английския министър председател Тереза Мей обаче съобщи, че джихадистите би трябвало да бъдат изправени пред съда в страните, където са направили закононарушения.

Лондон продължава „ да работи тясно с интернационалните си сътрудници по този въпрос “, добави представителят.
Булка на „ Ислямска страна ”: Виждах отрязани глави, само че това не ме смути 19-годишната Шамима Бегум за пръв път проговаря обществено след бягството си в Сирия през 2015 година
Въпросът бе издигнат във Англия, откакто предходната седмица в сирийски лагер за бежанци се появи момиче от учебно заведение в Лондон, което се причисли към „ Ислямска страна “ през 2015 година

Шамима Бегум съобщи пред английски медии, че желае да се върне в Лондон, с цел да отгледа бебе, което е родила този уикенд.

Служители на английската сигурност обявиха, че не могат да блокират завръщането на Бегум, защото тя в никакъв случай не е била осъждана за закононарушения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР