Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията

...
Британското правителство одобри текста на проектоспоразумението с ЕС по условията
Коментари Харесай

Британският кабинет одобри проектоспоразумението за Брексит

Британското държавно управление утвърди текста на проектоспоразумението с Европейски Съюз по изискванията за излизане на Обединеното кралство от общността. Това съобщи нощес министър председателят Тереза Мей след петчасово заседание с членовете на кабинета си, предадоха международните организации.

"Колективното решение на кабинета е, че държавното управление би трябвало да утвърди проектоспоразумението ", съобщи Мей в малко изказване пред публицисти, което направи на "Даунинг стрийт " 10. "Това е решителна стъпка, която ще ни разреши да реализираме прогрес и да завършваме съглашението ", добави тя.

"Възможностите за избор, които имахме, бяха сложни, изключително във връзка с Северна Ирландия ", акцентира Мей, представена от Франс прес, след което добави, че проектоспоразумението е най-хубавото допустимо.

То ще ни разреши да си върнем контрола върху нашите пари, върху нашите закони и граници, ще постави завършек на свободата на придвижване и ще отбрани работните места, сигурността и нашия съюз, увери министър-председателката.

Твърдо имам вяра, с мозъка и сърцето си, че това решение дава отговор в най-голяма степен на ползите на цялото Обединено кралство, сподели тя, представена от Ройтерс. "Зная, че ни чакат сложни дни и че съглашението ще се гледа под лупа ", означи още Мей, която в този момент би трябвало да убеди английския парламент да гласоподава проектоспоразумението. Тя даде обещание на следващия ден да направи изказване пред Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР