Британското правителство очаква бъдещата търговия с ЕС да се извършва

...
Британското правителство очаква бъдещата търговия с ЕС да се извършва
Коментари Харесай

Великобритания почти се е отказала от надеждата за споразумение с ЕС

Британското държавно управление чака бъдещата търговия с Европейски Съюз да се прави по разпоредбите на Световната комерсиална организация, без да има подписано съглашение, оповестява английският в. " Телеграф ".

Министрите считат, че Лондон и Брюксел няма да съумеят да подпишат съглашение за комерсиалните си връзки след Брекзит. Остават единствено дни до приключването на крайния период, в който Борис Джонсън може да изиска продължение на периода за договарянията.

Британските и европейските договарящи започнаха последния кръг на договарянията си в понеделник по основни въпроси като правата за лов на риба и ролята на Европейския съд. Според високопоставени източници се чака да не бъде подписан контракт, въпреки че е допустимо да се стигне до " базово " съглашение през есента, в случай че Европейски Съюз отстъпи от сегашните си позиции.

След като Англия напусна Европейски Съюз на 31 януари тази година, нейните връзки с блока се ръководеха от преходните съглашения, които резервират предходните правила до договарянето на ново съглашение, напомня английският в. " Индипендънт ".

В понеделник представител на Джонсън съобщи, че Англия ще води договарянията за бъдещите връзки по градивен метод, само че акцентира, че Лондон не е подготвен да се откаже от правата си като самостоятелна страна. Миналата седмица център за разбори предизвести, че доста английски предприятия не са подготвени за следствията от Брекзит без съглашение, изключително след коронавирусната рецесия, отбелязва изданието. Според Института за ръководство три от пет компании даже не са почнали да се приготвят за края на преходния интервал.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР