Британското правителство обяви забрана върху използването на пластмасови микрогранули в

...
Британското правителство обяви забрана върху използването на пластмасови микрогранули в
Коментари Харесай

Великобритания забранява микрогранулите в козметиката

Британското държавно управление разгласи възбрана върху потреблението на пластмасови микрогранули в козметични и миещи препарати в действие от през днешния ден, съобщи ДПА.

На производителите на козметика и артикули за персонална хигиена е неразрешено да употребяват дребните частици в препарати за разчистване на разположение, зъбни пасти, душ-гелове и други, уточни министърът на околната среда Тереза Кофи.

Световните морета и океани са измежду най-ценните ни естествени запаси и съм решена да действаме в този момент, с цел да се преборим с пластмасата, която унищожава скъпата морска флора и фауна, уточни Кофи.

Използването на пластмасови микрогранули е изцяло излишно, когато разполагаем са толкоз доста естествени други възможности, означи министърът. Групи за отбрана на околната среда приветстваха възбраната. Това е нещо, за което водихме акции и се радваме да забележим, че то влиза в действие, разгласи английският клон на " Грийнпийс ".

Англия вкара най-силната и всеобхватна възбрана на микрогранулите, въпреки доста артикули въпреки всичко да остават отвън обсега й, съгласно Сю Кинзи от Дружеството за запазване на морето. Следващата стъпка е да се обмисли разширение на възбраната до повече артикули като слънцезащитни кремове и грим, добавя тя.

Микрогранулите нормално са прекомерно дребни, с цел да бъдат уловени от филтрите при пречистването на отпадните води, и елементарно биват поглъщани от морски животни.

Само от едно къпане в морето могат да попаднат 100 000 микрогранули, до момента в който черупките на шест стриди могат да съдържат до 50 микрогранули, уточни английски народен представител, председателствал парламентарно изследване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР