Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със

...
Британското правителство обяви в понеделник плана си за борба със
Коментари Харесай

Великобритания ще бори вируса, като първо вземе мерки срещу наднорменото тегло

 Британското държавно управление разгласи в понеделник проекта си за битка със затлъстяването за по-добра отбрана на популацията от ковид, предава " Дарик ". Мерките включват възбрана за интернет и телевизионна реклама за артикули с високо наличие на мазнини, захар и сол преди 21:00 часа, краят на офертите " купи едно получи второ гратис ".

Калориите ще се афишират в менютата, с цел да оказват помощ на хората, които се хранят на открито да взимат по-здравословни решения, а алкохолните питиета ще бъдат измервани в " скрити течни калории ", съобщават от държавното управление, като допълват, че лекарите ще предлагат физически извършения като каране на колело, с цел да запазят положителното здраве на хората. Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в собствен пост в Туитър, че е бил " прекомерно пълен " когато е признат в болничното заведение поради COVID-19. От тогава отслабва и всяка заран тича с кучето си. " Когато ме одобриха в реанимацията и бях в действителност доста болен, имах много наднормено тегло. Бях прекомерно пълен ", оповестява водачът на Консерваторите. Джонсън изясни, че министрите от държавното управление няма да бъдат прекомерно фрапантни в акцията си за понижаване на тежестта във Англия. " Започвам деня си тичайки с кучето, лек крос, само че на процедура всеки ден усилвам скоростта, с цел да вляза във форма ", добавя той.

Често Англия се дефинира като " дебелият европеец " с 63% от популацията с наднормено тегло като една трета от децата, завършващи начален курс са с наднормено тегло или затлъстяване. Заболяванията свързани със затлъстяването костват на националната здравна система 6 милиарда паунда на година. Според някои изследвания, наднорменото тегло е един от факторите, предразполагащ към заболяване от COVID-19. Почти 8% от пациентите в сериозно положение и в отделения за реанимация за с наднормено тегло, спрямо 2,9% за популацията като цяло.

" Ако всички, които са с наднормено тегло смъкват по пет либри - 2,27 кг. биха могли да спестят на здравната система 100 милиона паунда в идващите пет години ", цитира в. " Телеграф " секретарят по опазване на здравето Мат Хенкок. " Ако се направи връзка сред затлъстяването и ковид, да се отслабне значи да се избави живот ", обяснява той. От своя страна доктор Алисън Тедстоун, експерт по хранене и началник на Public Health England акцентира, че главният механизъм на напълняването е в яденето, пиенето и неналичието на физическа интензивност.

Да се направи здравословен избор за всички и се подсигурява съответна помощ за тези, които имат потребност от него е фундаментално в битката ни с ковид, изяснява специалиста. Британското правителство обяви в понеделник проекта си за битка със затлъстяването за по-добра отбрана на популацията от ковид.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР