Британското правителство обяви днес план за инвестиции от 13 милиарда

...
Британското правителство обяви днес план за инвестиции от 13 милиарда
Коментари Харесай

Лондон обяви инвестиции от 13 милиарда лири в британското здравеопазване

Британското държавно управление разгласи през днешния ден проект за вложения от 13 милиарда лири (16 милиарда долара) в 40 лечебни заведения, предадоха ДПА и ТАСС.

За 10 години с парите ще бъдат построени нови лечебни заведения, а остарели ще бъдат главно ремонтирани, сподели министърът на опазването на здравето Мат Хенкок. Той даде обещание и възстановяване на грижите за душевно болните пациенти, показва Българска телеграфна агенция.

В изявление пред неделното издание на " Телеграф ", оповестено през днешния ден, министър председателят Борис Джонсън декларира, че здравните услуги са един от трите целта на неговото държавно управление. Това ще бъде най-голямата сума, вложена в миналото в Националната здравна система.

Интервюто бе разгласява в деня, когато стартира конгресът на ръководещата Консервативна партия в Манчестър, на който ще се търси излаз от разногласието за Брекзита. Речта на премиера и водач на партията Джонсън ще бъде произнесена в сряда, последния ден на конгреса.

Според министър председател Лондон заплаща седмично 350 милиона лири на Европейски Съюз и е по-добре тези пари да бъдат изхарчени за опазване на здравето. Джонсън пропуща да спомене, че забележителна част от английската вноска в бюджета на Европейски Съюз се връща назад в Лондон, да вземем за пример за аграрни дотации, отбелязва ДПА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР