Британското правителство обяви днес план за инвестиции от 13 милиарда

...
Британското правителство обяви днес план за инвестиции от 13 милиарда
Коментари Харесай

Лондон обяви инвестиции от 13 милиарда лири в британското здравеопазване

Британското държавно управление разгласи през днешния ден проект за вложения от 13 милиарда лири (16 милиарда долара) в 40 лечебни заведения, предадоха ДПА и ТАСС. За 10 години с парите ще бъдат построени нови лечебни заведения, а остарели ще бъдат главно ремонтирани, сподели министърът на опазването на здравето Мат Хенкок. Той даде обещание и възстановяване на грижите за душевно болните пациенти.

В изявление пред неделното издание на "Телеграф ", оповестено през днешния ден, министър председателят Борис Джонсън декларира, че здравните услуги са един от трите целта на неговото държавно управление. Това ще бъде най-голямата сума, вложена в миналото в Националната здравна система.

Интервюто бе разгласява в деня, когато стартира конгресът на ръководещата Консервативна партия в Манчестър, на който ще се търси излаз от разногласието за Брекзита. Речта на премиера и водач на партията Джонсън ще бъде произнесена в сряда, последния ден на конгреса.

Според министър председател Лондон заплаща седмично 350 милиона лири на Европейски Съюз и е по-добре тези пари да бъдат изхарчени за опазване на здравето. Джонсън пропуща да спомене, че забележителна част от английската вноска в бюджета на Европейски Съюз се връща назад в Лондон, да вземем за пример за аграрни дотации, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР