Британското правителство обяви, че ще предостави пакет от 50 милиона

...
Британското правителство обяви, че ще предостави пакет от 50 милиона
Коментари Харесай

Великобритания подготвя нов пакет от 50 млн. паунда на Украйна

Британското държавно управление разгласи, че ще даде пакет от 50 милиона паунда за ремонт на съоръжение и основаване на център за военна рехабилитация в Украйна. Това съобщи организация Ройтерс.

В рамките на новия транш от поддръжка, който се разисква на срещата на върха на НАТО тази седмица, Англия и членовете на Г-7 ще обезпечат хиляди спомагателни муниции и повече от 70 бойни и логистични машини за Киев.

Тези стратегии ще бъдат финансирани посредством Всеобхватния пакет за помощ на НАТО за Украйна и ще бъдат подкрепени от експерти по рехабилитация от целия Алианс.

Очаква взаимната декларация да бъде подписана от всички членове на Г-7. Декларацията ще уточни по какъв начин съдружниците ще поддържат Украйна през идващите години, с цел да постави завършек на войната.

Подкрепата за напредъка на Украйна по пътя към участие в НАТО, съчетана с публични, многостранни и двустранни съглашения и голямата поддръжка на членовете на НАТО ще изпрати мощен сигнал до президента Путин и ще върне мира в Европа, уточни английският министър председател Риши Сунак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР