Британското правителство обяви, че разширява правата за имиграция на жители

...
Британското правителство обяви, че разширява правата за имиграция на жители
Коментари Харесай

Великобритания разширява правата за имиграция на жители на Хонконг

Британското държавно управление разгласи, че уголемява правата за имиграция на поданици на Хонконг, защото новият закон за националната сигурност, натрапен от Китай на някогашната английска колония, съставлява " жестоко нарушаване " на неговата автономност, съобщи Франс прес.

Много деликатно проучихме текста на този закон за националната сигурност след обнародването му нощес, сподели пред публицисти английският министър на външните работи Доминик Рааб.

Рааб дефинира закона като " жестоко нарушаване на автономията на Хонконг и директна опасност за свободите на популацията му ". Законът нарушава по явен и сериозен метод общата декларация, подписана през 1984 година от Обединеното кралство и Китай, посочи той. Декларацията откри пътя към връщането на територията от Лондон на Пекин през 1997 година

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи пред депутатите, че страната ще извърши обещанието си да разшири правата за имиграция на жителите на Хонконг. " Точно това ще създадем ", сподели той.

Правителството на Джонсън ще направи по-благоприятни изискванията за издаване на английски паспорти на поданици на отвъдморски територии. Техните притежатели ще имат право да отидат да живеят в Обединеното кралство, като по този метод ще бъде улеснен достъпът им до приемане на английско поданство, осведоми Българска телеграфна агенция.

Около 350 000 души от отвъдморски територии имат английски паспорт - число, което се е удвоило от началото на митингите в Хонконг предходната година. 2,9 милиона други поданици на някогашната английска колония, в действителност всички, родени преди 1997 година, имат право да получат подобен документ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР