Британското правителство обяви, че правилата, позволяващи на гражданите на Европейския

...
Британското правителство обяви, че правилата, позволяващи на гражданите на Европейския
Коментари Харесай

Великобритания: Край на свободата на движение за граждани на ЕС при Брекзит без сделка

Британското държавно управление разгласи, че разпоредбите, позволяващи на жителите на Европейския съюз да живеят и работят свободно във Англия, ще бъдат анулирани при положение на Брекзит без съглашение в края на октомври, оповестяват английските медии.

Правителството на Тереза Мей обмисляше удължение на свободата на напредване до 2021 година или да позволи на жителите на Европейски Съюз да остават във Англия в продължение на три месеца, преди да би трябвало да аплайват за по-дълъг престой.

И двата разновидността обаче в това време отпаднаха в интерес на нов метод, който ще бъде оголен по-късно.

Около 3 милиона жители на страни от Европейския съюз живеят в Обединеното кралство. Свободата на придвижване разрешава на жителите на Европейски Съюз да живеят и работят в други страни членки на Европейски Съюз.

Запитан по въпроса, английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че Англия няма да бъде " прекомерно враждебна към имиграцията или имигрантите ".

Той добави, че " имиграцията във Англия ще бъде демократично следена ".

Говорителката на " Даунинг стрийт " 10 повтори желанието на английското държавно управление за система, учредена на точки, по сходство на тази в Австралия. Тя добави също по този начин, че " по-строги правила във връзка с престъпността " ще бъдат въведени за тези, които идват във Англия.

Съгласно съглашението за излизане, контрактувано от Тереза Мей, свободата на придвижване щеше да остане в продължение на 2 години в преходния интервал след Брекзит.

Британските депутати обаче на три пъти гласоподаваха против съглашението, подписано от Мей, и в случай че не бъде реализирана договорка, Англия ще излезе без такава на 31 октомври.

При сюжет без съглашение, тези жители на Европейски Съюз, които разполагат с право за непрекъснато престояване във Англия, което се дава, откакто са живели в Обединеното кралство в продължение на пет години, не би трябвало да бъдат наранени.

Гражданите на Европейски Съюз, които към този момент са във Англия, няма да бъдат наранени и могат да аплайват за статут на установен по същия метод, както в този момент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР