Британското правителство обмисля възможността да отложи Брекзит, ако парламентът не

...
Британското правителство обмисля възможността да отложи Брекзит, ако парламентът не
Коментари Харесай

Британското правителство обмисля отлагане на Брекзит

Британското държавно управление обмисля опцията да отсрочи Брекзит, в случай че Народното събрание не утвърди договорката, препоръчана от Тереза Мей, оповестява БНР, цитирайки Франс прес.

 © БГНЕС
До оповестеното излизане на страната от Европейския съюз остава малко повече от месец. Решението на Мей да отсрочи гласуването на договорката за излизане от Европейския съюз обаче предизвика появяването на информации, съгласно които тя ще бъде принудена да удължи периода по член 50, който изтича на 29 март.

Британският министър председател до този миг се обявяваше срещу сходно удължение с аргумента, че то единствено ще отсрочи взимането на решение за Брекзит и няма да докара до излаз от патовата обстановка в Народното събрание.

Представители на бизнеса считат, че излаз без съглашение би блъснал петата най-голяма международна стопанска система.

През януари депутатите отхвърлиха проекта на премиера Мей за Брекзит.
 Последният избор по договорката за Брекзит ще се състои до 12 март Последният избор по договорката за Брекзит ще се състои до 12 март
Депутатите ще могат да кажат последната си дума по договорката за Брекзит по време на парламентарния избор, който ще се състои до 12 март. Това съобщи брита...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР