Британското правителство не очаква ЕС да сключи ново споразумение за

...
Британското правителство не очаква ЕС да сключи ново споразумение за
Коментари Харесай

Британското правителство не очаква ЕС да сключи ново споразумение за Брекзита

Британското държавно управление не чака Европейски Съюз да подписа ново съглашение за Брекзита, съобщи пред в. "Сънди таймс " Майкъл Гоув, който дава отговор за подготовката за възможен Брекзит без договорка, съобщи Ройтерс. "Ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври. Никакви "ако "-та, никакви "но "-та. Без повече отсрочване. Брекзитът се случва ", написа Гоув във в. "Сънди таймс ".
Междуврменно новият английски финансов министър Саджид Джавид възнамерява да разгласи, че ще отпусне към 1 милиард лири за финансиране на подготовката за Брекзит без съглашение, съобщи Ройтерс, цитирайки в. "Сънди телеграф ". Джавид съобщи, че ще промени метода на финансовото министерство към Брекзита, започвайки с оповестяването на доста в допълнение финансиране, с цел да се подсигурява, че Лондон ще бъде подготвен да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали ще има подписана договорка. Допълнителното финансиране ще включва средства за огромна осведомителна акция за лицата и предприятията, откриването на 500 нови работни места в английската Гранична полиция и нова инфраструктура към пристанищата. Поддръжници на Брекзита упрекваха предшественика на Джавид Филип Хамънд, че не дава задоволително средства за подготовката за Брекзит без съглашение, напомня Ройтерс.
В същото време някогашният английски министър на финансите Филип Хамънд, който напусна поста си тази седмица откакто Борис Джонсън стана министър председател, води секрети договаряния за прекъсване на възможен Брекзит без съглашение с опозиционната Лейбъристка партия, съобщи Ройтерс, цитирайки в. "Обзървър ". Хамънд от дълго време се опълчва на напускането на Европейски Съюз без преходно съглашение, което да смекчи икономическия потрес. Според публикация, оповестена през вчерашния ден от в. "Обзървър ", той се е срещнал с представителя на лейбъристите по въпросите на Брекзит Киър Стармър, откакто е подал оставката си. Двамата са се споразумели да работят с други високопоставени депутати, в това число някогашният министър от Консервативната партия Оливър Летуин, с цел да обсъдят по какъв начин да употребяват гласовете в Народното събрание, с цел да блокират възможен Брекзит без съглашение.
Стармър съобщи пред вестника, че е ясно в каква посока се движи консервативното държавно управление на Борис Джонсън. "Така че е по-важно от всеки път да изградим мощен съюз сред двете партии, с цел да попречим на Брекзит без съглашение ", добави опозиционният народен представител, осведоми Българска телеграфна агенция. Джонсън декларира, че желае да подписа с Европейски Съюз ново съглашение за Брекзита, само че в случай че би трябвало е подготвен да изведе Англия от съюза на 31 октомври и без да има реализиран контракт. Премиерът не изключва и опцията да прекъсне работата на Народното събрание, в случай че депутатите заплашат да блокират напускането без съглашение, напомня Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР