Британското правителство не може да предложи за гласуване от депутатите

...
Британското правителство не може да предложи за гласуване от депутатите
Коментари Харесай

Заради прецедент от 1604 г. британският парламент не може да гласува сегашната сделка за Брекзит

Британското държавно управление не може да предложи за гласоподаване от депутатите съглашението си с Европейски Съюз за Брекзит, без в него да има основна смяна, съобщи през днешния ден ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу.
 Решено: Англия ще изиска от Европейски Съюз отсрочване на Брекзит до 30 юни  Пак неуспех за Мей. Британските депутати отхвърлиха договорката за Брекзит
Ако държавното управление желае да показа ново предложение, което не е същото като към този момент отхвърленото, тогава всичко е наред, изясни Бъркоу.

Правителството обаче не може да показа още веднъж същото или всъщност същото предложение като това, което към този момент два пъти беше отхвърлено: един път през януари и повторно - предходната седмица.

Според казус от 1604 година парламентарните правила постановяват сходни всъщност оферти да не могат да се подлагат на гласоподаване повече от един път през една и съща парламентарна сесия.

Плановете на министър-председателя Тереза Мей са до 20 март да подложи на ново гласоподаване в Камарата на общините съглашението си за Брекзит.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР