Британското правителство намери начин да напълни хазната с помощта на

...
Британското правителство намери начин да напълни хазната с помощта на
Коментари Харесай

Великобритания въвежда нов цифров данък за IT гигантите

Британското държавно управление откри метод да изпълни хазната благодарение на софтуерните компании. За IT колосите бе фиктивен налог в размера на 2% от облагата, получена на територията на страната . Данъка ще заплащат само огромните пазарни играчи, облагата на които надвишава $640 милиона годишно. Тези $640 милиона се отнасят за целия приход на съответната софтуерна компания, а освен осъщественият на територията на Англия.

Британските управляващи смятат, че в този момент съществуващите закони не са по този начин гъвкави и ефикасни, тъй като регистрират приходите на интернационалните компании, осъществени единствено на територията на Англия. Правителството е на мнение, че новият налог ще усъвършенства конкуренцията, ще понижи натоварването на неголемите компании и ще даде опция на стартъпите за оцеляване.

Представителите на промишлеността не са по този начин оптимистични във връзка с новия налог. Според думите на представителите на techUK, $640 милиона са прекомерно дребна сума и могат да бъдат наранени неголемите и в този момент растящите предприятия, а Англия ще загуби статута на страна, който е привлекателна за IT бизнеса.

Ако не настъпят промени, новият налог влиза в действие от месец април 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР