Британското правителство е внесло в парламента днес документ, който утвърждава

...
Британското правителство е внесло в парламента днес документ, който утвърждава
Коментари Харесай

Официално: Британското правителство утвърди искането за отлагане на Brexit

Британското държавно управление е внесло в Народното събрание през днешния ден документ, който утвърждава отлагането на датата на Brexit. Това съобщи публично министър-председателят на страната Тереза Мей.
Първоначално раздялата трябваше да се състои на 29 март тази година. Миналата седмица Мей помоли Европейския съюз да отсрочи Brexit за 30 юни.
Лидерите на страните-членки на Европейския съюз дефинираха два сюжета за отлагането на развода: до 22 май, в случай че договорът за излизането бъде утвърден от английския парламент, или до 12 април, в случай че това не се случи.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че 12 април е основна дата Англия да вземе решение дали да организира избори за Европейски парламент.
„ Правителството през днешния ден внесе инструмент, отлагаш датата за Brexit. Според интернационалното право датата за раздялата е отсрочена . Ако Народното събрание не гласоподава този инструмент, ще възникне правна неопределеност , само че това няма да промени датата за излизане от Европейски Съюз, с която се е съгласила интернационалната общественост “, сподели Мей пред Камарата на общините.
Тя също по този начин прикани депутатите да поддържат нейния вид за договорка с Европейски Съюз, който към този момент беше отритнат от Народното събрание .
„ В противоположен случай ние ще би трябвало да молим за още по-голяма пролонгация и заради тази причина ще би трябвало да организираме избори за Европейски парламент... Гражданите гласоподаваха преди съвсем 3 години против нещо сходно “, акцентира Мей.
Според нея излизането от Европейски Съюз без договорка ще нанесе значителен удар по страната, а опитите да се създадат промени в предлагания от държавното управление документ за Brexit „ не е излаз от обстановката “.
Мей продължава консултациите с политическите партии по отношение на договорката за Brexit, само че всички участници в тях обявиха, че няма прогрес. Лейбъристите даже се отхвърлиха от консултациите, северноирландските юнионисти не поддържат договорката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР