Британското правителство е уведомило авиокомпаниите, че ще въведе 14-дневна карантина

...
Британското правителство е уведомило авиокомпаниите, че ще въведе 14-дневна карантина
Коментари Харесай

Британското правителство си навлече гнева на авиокомпаниите

Британското държавно управление е уведомило самолетните компании, че ще вкара 14-дневна карантина за множеството пасажери, идващи от чужбина, с цел да не се допусне втори пик на коронавирусната пандемия. Това заяви през днешния ден асоциацията на английските самолетни компании, представена от Ройтерс.

Повече от 200 английски туристически компании писаха до министерството на вътрешните работи да премисли налагането на карантината. " Ерлайнс ЮК ", която съставлява " Бритиш еъруейз ", " Изиджет " и други английски авиолинии обявиха, че би трябвало да има рационален проект за отвод от тази мярката и всяка седмица да се прави оценка на нуждата й. Според летищните оператори тя може да има извънредно отрицателен резултат върху авиосектора и стопанската система в по-широк проект. Британски самолетни компании предложиха лист от 45 страни, които да бъдат изключени от предвижданата 14-дневна карантина поради ковид от 8 юни за всички влизащи в Обединеното кралство. Сред тях е и България. Плановете на английското държавно управление срещат все по-ожесточена опозиция, откакто и от Международната асоциация за въздушен превоз повдигнаха въпроса за какво тактиката на страната е в прорез с останалата част от Европа.

Повече от 1,5 милиона английски работни места зависят от авиацията и 100 милиарда паунда от брутния вътрешен артикул се обезпечават от въздухоплаването в Обединеното кралство.

За желанието за въвеждане на такава карантина пръв заяви в. " Таймс ", съгласно който на следващия ден министър председателят Борис Джонсън ще разгласи, че идващите от чужбина на летищата и пристанищата, в това число британците, ще би трябвало да се самоизолират за две седмици. Предполага се, че това условие ще влезе в действие от началото на юни. Пристигащите ще би трябвало да показват адрес, на който ще се самоизолират.

" Тези ограничения ще оказват помощ да предпазим английската общност и да понижим предаването на вируса, имайки поради, че навлизаме в идващия стадий на реакция " на епидемията, сподели пред " Таймс " държавен източник. От кабинета на Джонсън и английското вътрешно министерство отхвърлиха коментар.

По данни на " Таймс " изключение от карантината ще се прави за идващите от Ирландия, островите в Ламанша и о-в Ман, както и за водачите на камиони, пренасящи жизненоважни артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР