Британското правителство е похарчило за една седмица над 121 хиляди

...
Британското правителство е похарчило за една седмица над 121 хиляди
Коментари Харесай

И рекламата във Фейсбук не помогна на Брекзит

Британското държавно управление е похарчило за една седмица над 121 хиляди $ за реклама на контракта за Брекзит в обществената мрежа Facebook. Това оповестява вестник „ Дейли Телеграф “, базирайки се на документи, предоставени от обществената мрежа.

Правителството на премиера Тереза Мей е похарчило тази сума за 11 видеоклипа в интервала от 2 до 8 декември. Рекламата е била нужна поради опасенията на кабинета от неуспех на гласуването на утвърденото от водачите на Европейския съюз съглашение за излизане на Англия от съюза.

Сюжетите на видеоклиповете описват за изискванията за свободна търговия, а също по този начин за контрола по границите. Освен това, в рекламата се повдига въпроса за миграцията и се изяснява обстановката с пазара на труда. За интервала от август до ноември английското държавно управление е похарчило към 63 хиляди $ за реклама в обществените мрежи, добавя „ Дейли Телеграф “.

Ситуацията с Брекзит

Тереза Мей отсрочи в понеделник за неопределен срок парламентарното гласоподаване на контракта с Европейски Съюз по отношение на изискванията за излизане на страната от състава на съюза. Пред Камарата на общините тя призна, че плануваната в началото за 11 декември процедура няма да се състои, тъй като държавното управление няма шансове за триумф. Причината за това е, че реализирана с Европейски Съюз сделка за бъдещия статут на Северна Ирландия не устройва болшинството от политическите сили в Обединеното кралство.

На 25 ноември водачите на страните от Европейския съюз утвърдиха съглашението с Англия за Брекзит. За да влезе в действие, то би трябвало да бъде гласувано от Европарламента и Уестминстър. Самият Брекзит би трябвало да се състои на 29 март 2019 година, след което би трябвало да настъпи временен интервал. Той ще продължи до края на 2020 година /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР