Британското правителство е похарчило най-малко 4,4 млрд. паунда от парите

...
Британското правителство е похарчило най-малко 4,4 млрд. паунда от парите
Коментари Харесай

Британското правителство е похарчило най-малко 4,4 млрд. паунда за подготовката за Брекзит

Британското държавно управление е похарчило минимум 4,4 милиарда паунда от парите на данъкоплатците за подготовката за излизането от Европейския съюз, съобщи Ройтерс, базирайки се на данни на Националната работа за одит (NAO).

Според отчета на службата по-голямата част от тази сума е изхарчена за за личен състав, строителство на нова инфраструктура и заплащания за външни консултантски услуги. Като цяло държавното управление е похарчило едвам 70% от заделените за Брекзит 6,3 милиарда пауда.

През предишния октомври, когато Англия бе на ръба да излезе от Европейски Съюз без съглашение, по Брекзит са работили минимум 22 хиляди държавни чиновници, регистрират от NAO.

„ Този отчет демонстрира за първи път какъв брой пари са били изхарчени от държавното управление и защо са изполвани “, разяснява ръководителят на NAO Гарет Дейвис.

Англия напусна Европейски Съюз в края на януари, откакто прекара 47 години в най-големия блок за свободна търговия в света.

Повече от половината от средствата са били изхарчени от три министерства – на околната среда, на прехраната и развиването на селските региони, на вътрешните работи, от данъчните и митнически служби.

От NAO разясняват, че в отчета им влизат само разноските за подготовката за Брекзит и не включват бъдещите разноски, измежду които 39-те милиарда паунда, контрактувани в съглашението за излизането от Европейски Съюз. От службата споделят още, че отчетът не съдържа оценка за съотношението сред разноските и изгодите, получени от жителите, защото има ограничавания в информацията, предоставена от обособените министерства. Докладът съдържа само минималното равнище на разноските, изхарчени от държавното управление за подготовката за Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР